Zašto je Celuloza najčešće je najbolji izbor za automobilski Filter medija?

- Jan 01, 2016 -

U većini lubrikant, gorivo i zrak filtar aplikacija, celuloza medija je bio bolji izbor od sintetičkih medija. Opet, razlog u velikoj Mjeri odnosi na kapacitet ili filtar život. Objasniti zašto, potrebno je opis Proces filtriranja.

Celuloza automtoive filter medija se proizvodi sa vlaknima različite veličine. Na gornji sloj medija, vlakna su fluffed, nego zbijen dolje.

Kada se tekućina i nečistoća prenose putem medija, mnoge čestice prikupiti na paperjast vlakna na površini i ne putuju dalje u list. Ovo se naziva "adsorpcija" jer čestice pridržavaju vlakna.

Više ovo odvajanje tehniku koja se odnosi na medije, više malih čestica može biti odvojen prije nego dođu do malih pora prostora na zaslonu strani medija. Ovaj uspomena te male čestice od uključivanja medija.

Još jedna prednost celuloza filter medija je da mediji će obično biti deblji. Deblji je, više vremena provesti čestice putuju kroz medije. Svaki put fluid mijenja smjer oko vlakana, čestice zamah ih stalno putuju u istom smjeru idu i oni prelaze na vlakna.

Ovo odvajanje čestica se naziva "padanje". Kao i kod adsorpcije, više udar na medije se odnosi, više čestica su odvojeni bez plugging čvrsto porni prostor na strani ekrana.

Sintetička medija odvojiti neke čestice sa adsorpcijom i padanje, ali glatka vlakna ne zadržavaju čestice na mjestu i oni su isprane tekućinom putuju kroz medije. Sintetička medija prvenstveno koristi se čestica odvajanje tehnika "usmjeriti presretanje poziva." Ovo je kako Većina ljudi misli da sve filtriranje je učinjeno.

Usmjeriti presretanje jednostavno odvajanje čestica prolazi tekućina kroz pora prostore koji su dovoljno mali da ih uhvatiti. Međutim, nakon što sve pore su čep s zagađivača, filtar uključen i svoj život je gotov.

Jer celuloza medija je bolji u adsorpcija i padanje, to možete ukloniti više kontaminanata od stakla medija bez plugging u svim pora.

Sintetička medija izrađuje se sa prednostima celuloza medija? To ostaje da se vidi. Činjenica je celuloza osnovi medija i staklo mediji oba imaju mjesto u današnjem tržištu filtar.

Related Products