Princip i održavanje filtera goriva

- Jul 21, 2017 -

Princip i održavanje filtera za gorivo

Niz filtera za filter goriva je na liniji između pumpe za gorivo i ulaznog priključka kućišta gasa. Uloga Fuel Filter Media-a je da sadrži gorivo u željeznom oksidu, prašini i drugim čvrstim ostacima uklonjenim kako bi sprečio utikač goriva (naročito mlaznicu), smanjio mehaničko habanje, kako bi se obezbedio stabilan rad motora kako bi se poboljšala pouzdanost. Struktura gorionika je aluminijumska školjka i držač od nehrđajućeg čelika, u držaču sa komponentama filter papira visoke efikasnosti, filter papir u krizantemskom obliku, radi povećanja područja protoka.

Filter za izbacivanje se ne može koristiti sa filterom karburatora. Zbog toga što filter EFI često izdržava pritisak od 200-300 kPa, tako da je jačina pritiska filtera obično potrebna da bi dosegla 500 kPa iznad, dok filter karburatora nije potreban za postizanje takvog visokog pritiska. Filter treba filtrirati na svakih trideset hiljada kilometara. Ukoliko je sadržaj nečistoća goriva veliki, putna razmjera treba smanjiti prema tome. Strijela na kućištu filtera za gorivo označava smer protoka goriva, a kada je filter ugrađen, nije dozvoljeno nikakvo ispiranje. Čak i ako je u flip stanju u kratkom vremenu, mora se zameniti i održavanjem položaja vazdušnog filtera vazdušnog filtera u dijelu motora na desnoj strani (tj. Desni prednji točak iznad položaja, sa rukom gustom mekom gumom priključeno crevo Plastična kutija od crnog kvadrata je). Metod rušenja je vrlo jednostavan (dizajn je da uzme u obzir pogodnost vlasnika često čisti rušenje, opšti modeli neće koristiti pričvršćeni vijak): nežno prekidajte pravac zadnje strane metalne Katz, cela prazna kutija se može isključiti, uklonite filter može se očistiti. Može biti povezano sa rukom gustog gumenog creva, sa šrafcigerskom karticom, ukloniti konzervu; naišli su na druge prepreke, pažljivo uklonjeni. Ako nemate iskustva, najbolje je zamoliti vas da vam vratite vazdušni filter u zavisnosti od upotrebe životne sredine svakih tri meseca ili nakon segregacije peska i prašine na daljinu, očistite. Uklonite filter za vazduh iz prašine, udari ga vazdušnom mlaznicom visokog pritiska (pazite da ne budete previše blizu ili koristite biciklističku pumpu ili mekanu četku). I ispuštati kutiju za dovod zraka. Filter za vazduh ne treba oprati; kutija za unos ne sme ostavljati vodu; preostali stari filter za vazduh mora se vremenom zamijeniti. Rušenje mora da se zapamti proces, instalacija treba da bude veoma glatka, ako ne zvoni istinito, treba da otkrije razloge za nastavak, bez upotrebe brute sile. Ako ste zaista neizvjesni, ne možete postaviti filter, sve dok se kutija od komada pokrije natrag na poklopac, nazad do cijevi, pogon za popravku postrojenja neće biti problem.

Održavanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem nafte u procesu, prašini, metali, ostatku ugljenika i drugih mehaničkih nečistoća će se nastaviti mešati u ulje, dok će vazduh i sagorevanje ulja na oksidaciji ulja, ulja postepeno proizvoditi gumu, Mehaničke nečistoće i koloidno mešanje će takođe formirati mulj, što ne samo da ubrzava habanje pokretnih delova, već i lako izazvati blokadu ulja. Da bi se obezbedilo čišćenje ulja, motor je opremljen filterom za ulje u sistemu za podmazivanje. Trenutno većina automobila koristi filter za ulje na spin, koji je filter za jednokratnu upotrebu koji se ne može ukloniti. Kada menjanje ulja mora biti zamenjeno kada je ulje filter, inače će uticati na kvalitet maziva. Održavanje selekcije ulja Opšte ulje sastoji se od baznog ulja i aditiva u dva dela. Većina baznog ulja je mineralno ulje, aditivi su metalni deterdženti, antioksidanti, inhibitori rđe, bezbjedni disperzanti i poboljšači indeksa viskoznosti. Dodavanje nekih posebnih hemikalija ulja može poboljšati kvalitet ulja, ne samo da smanjuje habanje i habanje motora kako bi produžio život mašine, tako da je klip i komora za sagorevanje čistija, ulje za podmazivanje i fini filter na tišini manje, i može uštedjeti gorivo za zamjenu korištenja kilometraže nafte, opći period razmjene ulja do 10.000 km ili više. Uopšteno govoreći, benzinski motor visoke brzine i niskog opterećenja, niskog pritiska podmazivanja, niske opterećenosti dizel motora, visokog pritiska podmazivanja, dva zahteva različitih performansi ulja, tako da motor takođe zavisi i od tipa motora i dva različita, Benzinsko motorno ulje, a drugo zove dizel motorno ulje, ova dva ne mogu se mešati. Što se tiče tržišta, benzinski motor se može koristiti i za ulje za opće namjene dizel motora, njegove performanse da zadovolje dvije vrste preklapanja nivoa motornog ulja, takođe označavaju primjenjivi raspon nivoa ulja i ne mogu se primjenjivati ​​na sve automobile .


Related Products