Filter filter goriva smanjuje mehaničku habanje

- Sep 12, 2017 -

Filter goriva sa filterima za dizel, filterima za benzin i filterom za prirodni gas tri kategorije. Uloga filtera za filtriranje goriva je sprečavanje čestica goriva, vode i otpada kako bi se obezbedilo da sistem goriva precizno deli od habanja i drugih oštećenja.

Medijum za filter goriva je serijski povezan između pumpe za gorivo i ulaznog priključka kućišta gasa. Uloga filtera za gorivo je da u gorivo sadrži gvožđe, oksid, prašinu i druge čvrste otpatke uklonjene kako bi sprečili utikač goriva (naročito mlaznicu). Smanjite mehaničko habanje, obezbedite stabilan rad motora, poboljšajte pouzdanost. Struktura goriva sastoji se od aluminijumske ljuske i krute konzole od nerđajućeg čelika, koja se sastoji od visokofrekventnog filter papira na konzolu, a filter papir je oblik hrizantema u cilju povećanja područja cirkulacije. EFI filter se ne može koristiti sa filterom za ulje. Pošto filter EFI često izdržava pritisak od 200-300KPA, pritisak filtera je obično potreban da bi dosegao više od 500KPA, a filter za ulje nije potreban za postizanje takvog visokog pritiska.

1. Dizelski filter

Struktura dizel filtra je približno jednaka sa filterom za ulje, postoje dvije vrste zamenjivih i zavrtanih. Ali njegov radni pritisak i zahtevi za temperaturu ulja mnogo su niži od filtera ulja, a zahtevi za efikasnost filtracije su mnogo veći od filtera ulja. Filter filtra za dizel filter pomoću filter papira, ali i upotreba ćebadi ili polimernih materijala.

Dizelski filter može se podijeliti na dizel separator vode, dizelski fini filter. Separator ulja i vode je važna funkcija odvajanja dizel goriva. Prisustvo vode za dizel sistem goriva je izuzetno štetno, korozivno, habajuće, zaglavljeno i čak pogoršava proces sagorevanja dizel goriva. Zbog visokog sadržaja sumpora u dizel u Kini, čak i kada dođe do sagorevanja, reaguje sa vodom kako bi proizvela dijelove sumporne kiseline za koroziju. Tradicionalni način uklanjanja vode se uglavnom naginje kroz strukturu lijaka. Više od tri emisije motora na vodosnabdevanju viših zahtjeva, visokih zahtjeva za korištenje filtera visokih performansi.

Filter za dizelsko ulje se koristi za filtriranje malih čestica u dizel, zemlja više od tri emisije dizel motora uglavnom je za efikasnost filtera čestica od 3-5 mikrona.

2. Benzinski filter

Benzinski filter sa karburatorom i EFI točkova,

Korišćenjem benzinskih motora karburatora, benzinskih filtera nalazi se na strani pumpe uvoza, radni pritisak je mali, opća upotreba najlonske školjke, filter EFI benzinskih filtera nalazi se na strani izvoza pumpe, radni pritisak, Obično koriste metalnu školjku. Filter filtera benzina korišćenjem filter papira, ali i upotrebom najlonske tkanine, polimernih materijala.

Benzinski filter Kako je režim sagorevanja benzinskih motora i dizel motor razlikovao od ukupnih zahtjeva kao dizelski filter, te je cijena jeftina. Filter goriva je potrošni, u procesu upotrebe vozila, potreba za redovnim održavanjem zamjene, inače neće postići zaštitni efekat kvalifikovanih.

Predloženo vrijeme zamjene: 5000-10000 km po automobilu za zamjenu.


Related Products