Medijum filtera goriva je potrošen

- Jun 13, 2017 -

Medij za filter goriva je potrošni, u procesu upotrebe vozila, potreba za redovnim održavanjem zamene, u protivnom neće postići zaštitni efekat kvalifikovanih. Za detalje o ciklusu zamene, pogledajte uputstva koja obezbeđuje svaki dobavljač filtera.

Važno je očistiti filter za gorivo. Niz filtera za filter goriva je na liniji između pumpe za gorivo i ulaznog priključka kućišta gasa.

Efekat filtera za gorivo je uklanjanje čvrstih ostataka, kao što je oksid železa i prašina u gorivu, sprečavanje začepljenja sistema goriva (posebno mlaznica), smanjenje mehaničkog habanja, osiguranje stabilnog rada motora, poboljšanje pouzdanost, gorivo Struktura se sastoji od aluminijumske školjke i držača od nerđajućeg čelika, rack je opremljen komponentama filter papira visoke efikasnosti, filter papira u obliku hrizantema, da bi se povećao površina protoka, EFI filter ne može biti sa karburatorom filter Clearters su česti. Zbog toga što EFI filter često izdržava pritisak od 200 ~ 300 kPa. Prema tome, opterećenje pritiska filtera je obično potrebno da dostigne više od 500kPa, filter karburatora ne može da ispuni zahteve.

Mediji za filter goriva moraju se menjati na svakih 30.000 km. Ako je sadržaj nečistoće goriva veliki, putna razmjera treba smanjiti u skladu s tim. Strelica na kućištu filtera za gorivo označava smer pravca goriva, a kada je instaliran filter za gorivo, ne sme se ispirati fleš. Čak i ako je u flip stanju da radi kratko vreme mora se takođe zameniti.


Related Products