Svaki filtracijski medij ima svrhu

- Jan 01, 2016 -

Postoji osam glavnih materijala kategorije za filtracijski medij: keramike, filtar pomagala, monofilament netkani tkanine, membrane, proizveden metala, porozne plastike i položi mokra vlakna. Štoviše, postoje druge vrste i varijante tih osam glavnih kategorija.

Postoji osam glavnih materijala kategorije za filtracijski medij: keramike, filtar pomagala, monofilament netkani tkanine, membrane, proizveden metala, porozne plastike i položi mokra vlakna. Štoviše, postoje druge vrste i varijante tih osam glavnih kategorija. Popis je gotovo beskonačan, uključujući nove vizom u posljednjih nekoliko godina kao nanofiber koprene, koje bi mnogi smatraju pod-kategorija od netkanog tekstila.

Nema dva filtar vrste su na iste proizvodne opreme. Na primjer, netkanog tekstila ne mogu biti proizvedene na membranu proizvodnja linije. Filtar pomagala su proizvedeni koristeći potpuno različitih kategorija materijala i procesa od tkanog medija, kao što su jednonitni tkanine, i tako dalje. Filtar medijske kompanije imaju tendenciju da se specijalizirati u jednom ili dva različita tipa filter medija i rijetko opskrbe tri ili više vrsta. Većina imaju tendenciju da se koncentriraju na jednu kategoriju medija, bilo da jednonitni tkani tkanina, membrane, metali kao što su pletene žice krpom ili filtrirati pomagala, citirati nekoliko. Troškovi proizvodnje opreme za proizvodnju svaki medij je skupo i varijacije medija konstrukcije su toliko Brojni, koji su specijalizirani za hvatanje dovoljno disku kako bi u potpunosti iskoristiti svoju opremu.


Donekle slična situacija postoji s proizvođačima filtracijske uređaje i opremu. Filtar Proizvođači nastoje ponuditi ograničen broj vrste filtara, naprimjer, RO/UF membranski filtar modul Proizvođači rijetko čine i prodavati microporous membranski spremnici i porozne rezultirala bi metalni filteri od žice krpom. Tvrtke koje proizvode mokar položio medija iz celuloze ili sintetičkih vlakana rijetko pružaju drugim medijima. Ako se to dogodi, to je najčešće izdrugog odjela na drugoj lokaciji.


Svaki medij ima različite funkcionalne sposobnosti i svojstva. Filteri izrađeni od metala ili keramike su krute i koristi u visokotlačnu uporabu, kao što za polimer filtracije ili gdje je prisutna korozivne tekućine. Primjer bi bio dizel ispušne filtere ili visoke temperature okoline. Gotovo uvijek su sposobna da očistiti i ponovno koristiti. Uz nekoliko iznimaka netkani materijal medija koriste se na umjerenim temperaturama, imati neke dubine za hvatanje i držite čvrstih čestica, a najčešće se koriste jednokratna aplikacija gdje filtar naknadno rashoduje. Određene iznimke su vrećasti filtri i prašine zbirke patrone, čiji je cilj biti dio velike sustave, koji dozvoljava za čišćenje leđa puls na licu mjesta. Microporous membrane su neki od najskuplji filter medija i uvijek naći gdje je potrebno, kao što u medicinske, Farmaceutske ili poluvodičke industrije izuzetno fine filtracije. Filtera od microporous membrane se obično koriste za uklanjanje bakterija dok obrnute osmoze membrana može ukloniti Sol i monovalentnih iona iz morske vode. Ultrafiltracija membrane su naširoko koristi za pročišćavanje rješenja u prehrambenoj industriji.


Mokar položio celulozni mediji bili uporište u transport filteri za podmazivanje ulje i motor usis filteri za mnogo godina. Celuloza je kratkotrajno okoliš ispod haube automobila i kamiona i relativno jeftin. Stakloplastike mokar položio medija je pronađena visokotlačni hidraulički filtracije, jer staklena vlakna su sobe stlačivog i pružaju odličan prljavštine, kapacitet. Fiberglas vlaknima može napraviti prilično dobro, čak i pod-mikrona u promjeru, i je materijal izbora za HEPA filtere za čiste sobe, spajati medija i određene laboratorijske filtera.


Jednonitni tkane tkanine (mislim: filamenti poput ribolov liniju ili "korov" kabel) su proizveden za uporabu kao površina filtera, kao što je žica tkanine. Oboje su tkane od vrlo fine Promjer vlasi ili pređa od 20 mikrona do 1000 mikrona u promjeru zadovoljiti vrlo širok spektar aplikacija od high-end krvi i oftalmoloških tekućine nabrane filtera pojaseva naći u mnogim općinskih objekata za odvodnjavanje mulja. Porozne plastike filtracijski medij se sastoje od fino plastični prah lijevanim porozne krutih oblika, često koristeći hidrofobne polimera. Ovi filteri se koriste u medicinski uređaji, automobili lampa skupštine i baterija ventile. U posljednjih nekoliko godina porozne plastike su oblikovane u membranu cijev Podrška za korištenje u otpadne vode ili nabrane bazen i spa centar filtera.


Očito, porozni medij ne odgovara svim potrebama po pitanju filtracije.

Related Products